Damla Altay
- Position :Klinik Psikolog
Unvan: Klinik Psikolog, Psikoterapist
Eğitim: Koç Üniversitesi (Psikoloji, Lisans), Bahçeşehir Üniversitesi (Klinik Psikoloji, Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alanı: Yetişkin, Çift
Yönelim: Duygu Odaklı Çift Terapisi, Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi
Verdiği Hizmetler: Çift Terapisi, Bireysel Terapi, Yüz Yüze Terapi, Online Terapi
Çalışma Alanları: Yakın ilişki sorunları (aile içi ilişkiler, romantik ilişkiler, akran ilişkileri), depresyon, kaygı, duyguları ifade etmeye ve düzenlemeye dair zorluklar, utanç, suçluluk ve öfke duyguları, ve travmatik yaşantılar
Damla Altay lisans eğitimini Koç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde burslu olarak, yüksek lisans eğitimini ise Bahçeşehir Üniversitesi Klinik Psikoloji programında tamamlayarak “Klinik Psikolog” unvanını almıştır.
International Center for Excellence in Emotionally Focused Therapy (ICEEFT) tarafından düzenlenen Senem Zeytinoğlu Saydam eğitmenliğinde Duygu Odaklı Çift Terapisi 1.Düzey eğitimini tamamlamıştır. Çiftlerle çalışırken DOÇT ilkelerinden faydalanarak çalışmalarını yürütmektedir.
Şema Terapi Enstitüsü (ISST) onaylı Şema Terapi Eğitimi’ni tamamlamıştır. Beden ve ruh sağlığı arasındaki bağlantıya ilgi duyduğu için, Polivagal Teori Temelli Travma-Duyarlı Yoga eğitimi almıştır (Integrating Trauma-informed Yoga with Polyvagal Theory). Aynı zamanda 2021 yılında “Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi” ve “Kabul ve Kararlılık Terapisi” eğitimlerini tamamlamıştır. Bununla birlikte “Minnesota Çok Yönlü Kişilik Envanteri (MMPI)” eğitimini tamamlayarak, uygulayıcısı olmuştur.
1 yıl boyunca Koç Üniversitesi Hastanesi’nde klinik psikolog olarak çalışmış, bu süre zarfında ayrıca Koç Üniversitesi öğrencilerine KUPTEM birimi (Koç Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Psikoterapi Merkezi) içerisinde psikoterapi hizmeti vermiştir.
Duygu Odaklı Çift Terapisi yaklaşımı ile çiftlerle, Şema Terapi ve Bilişsel Davranışçı Terapi ekolleri ile yetişkin bireylerle çalışmalarına yüz yüze ve çevrimiçi olarak devam etmektedir.
Çalışma alanlarından bazıları arasında; çiftlerde iletişim sorunları ve çatışmalar, ilişkisel sorunlar; yetişkin bireylerde ise depresyon, kaygı, geçmişe dair halledilemeyen meseleler, duyguları ifade etmeye ve düzenlemeye dair zorluklar, travma yaşantıları ve kendini tanıma gibi konular bulunmaktadır.
İngilizce dilinde terapi hizmet vermektedir.