Sinan Karaman

  • Position :
    Klinik Psikolog
    İstanbul'da Yüz Yüze Terapi
    Online Terapi
sinan-karaman-400

Unvan: Uzman Klinik Psikolog, Psikoterapist
Eğitim: Viyana Üniversitesi (Psikoloji Lisans), Viyana Üniversitesi (Klinik Psikoloji Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alanı: Yetişkin
Terapi Eğitimi & Yönelim: Bilişsel-Davranışçı Terapi, Varoluşçu Terapi, Gestalt Terapi, Çözüm Odaklı Terapi
Verdiği Hizmetler: Yüz Yüze Terapi, Online (Uzaktan) Danışmanlık, İngilizce ve Almanca Psikoterapi

Sinan Karaman, liseyi Sankt Georg Avusturya Lisesi’nde okudu. Avusturya’da, Viyana Üniversitesi Psikoloji Lisans Bölümü mezuniyetinden sonra yine aynı üniversitede Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Bölümü’nü tamamladı. Yüksek lisans tezini „Grup Odaklı Mizantropi ve Kontrol Odakları Arasındaki İlişkilerin Etnik Köken ve İnanç Açısından İncelenmesi“ üzerine yazmıştır.

Viyana’da Kaiser Franz Josef Hastanesi Erkekler İçin Psikolojik Destek ve Sağlık Merkezi, Arche Noah Otizm Merkezi, Caritas Geriatri ve Alzheimer Merkezi, Caritas İltica ve Entegrasyon Merkezi ve Avusturya Federal Körler Derneği gibi birçok farklı hastane ve kuruluşta stajyer psikolog olarak çalıştı. Viyana’da ikamet eden Uzm. Psk. Dan. Özlem Akpınar-Çeltik’in yanında stajyer klinik psikolog olarak, Alfred Adler’in Bireysel Psikoloji ekolünde terapilerde bulundu.

Viyana Tıp Üniversitesi Çevre Sağlığı Departmanı ve Viyana Üniversitesi Klinik Psikoloji Yetişkin Bölümü’nde çeşitli bilimsel araştırmalarda çalışmıştır. Koç Üniversitesi Hastanesi Erişkin Psikiyatrisi Bölümü’nde Dissosiyatif Bozukluklar ve Borderline Kişilik Bozukluğu ile ilgili araştırmalarda yer almıştır.

Aynı zamanda Panik Atak ve Anksiyete Dostları Derneği’nde klinik psikolog olarak yetişkinlerde kaygı bozuklukları, panik atak, uçuş fobisi ve psikoonkoloji üzerine çalışmaktadır.

Çalışmalarında bilişsel-davranışçı terapi, varoluşçu terapi, gestalt terapi ve çözüm odaklı terapinin elementlerini kullanmaktadır. İngilizce ve Almanca dillerinde de terapi vermektedir.

Çalışma Alanları

Kaygı, panik atak, fobiler, travma, stres yönetimi, tükenmişlik sendromu, depresyon, motivasyon eksikliği, değersizlik-yetersizlik hisleri, duyguları ifade etme ve karar verme ile bağlantılı sorunlar, özgüven, özsaygı eksikliği, obsesif-kompulsif bozukluklar, kayıp ve yas süreci, kişiler arası iletişim sorunları, ilişki sorunları, sosyal izolasyon, yalnızlık, öfke kontrolü ve uyum sorunları, kendini tanıma, kimlik ile ilgili sorunlar, hayatın anlamı, ölüm, yalnızlık ve özgürlük/sorumluluklar gibi konularda varoluşsal kaygılar ve sorunlar

    WhatsApp'tan Yaz!
    Merhaba 👋

    Size nasıl yardımcı olabiliriz?